KBL Eyewear


Humanufacturing at its best

Bij KBL, opgericht in 2009 in New York, geeft alles waar ze van houden aanleiding tot inspiratie. Deze liefdesverklaring leidt tot een innovatieve eyewear lijn met bohemien allure. KBL staat voor jong, ambitieus, ervaren, ambachtskunst, handmade, kwaliteit, perfectie, kortom great value for money. De huidige collectie, zowel optische- als zonnebrillen, bestaat uit designs vervaardigt uit Italiaans acetaat en Japans titanium die de visie van ‘Bohemian chic’ onderstrepen. Ook technisch zijn het pareltjes dankzij de zelf ontwikkelde scharnieren en het gebruik van hoogkwalitatieve Japanse glazen voor de optische brillen. KBL is een understatement voor topkwaliteit.

KBL draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Design en fabricatie moeten beantwoorden aan hoge normen en een perfecte match vormen. De monturen moeten meer dan mooi zijn en uitblinken in gebruiksgemak. Dat vergt oog voor detail en kunde, kennis van zaken om als product te kunnen excelleren in prijs kwaliteit.

De monturen van KBL worden gemaakt in Japan, Sabae in Fukui is partner van KBL en staat sinds 1945 bekend als een pionier op het vlak van titanium. Maar ook monturen in acetaat uit Japan zijn van oorsprong gerenommeerd. Als geen ander weten ze technologie en ambacht te verbinden tot hoogwaardige producten. Humanufacturing in de ware zin van het woord.

Elke stap in de creatie van een montuur is belangrijk voor KBL, De keuze van de materialen, de manier van vervaardigen, alles staat in functie van kwaliteit en comfort. En alles start vanuit designs die zowel vernieuwend als evergreen kunnen zijn, Zoals een montuur van KBL zijn er geen 2, en dat vraagt telkens 140 tot 170 stappen om tot een piekfijn eindresultaat te komen. Sommige stappen kunnen geautomatiseerd worden, andere niet. Bewuste keuzes die KBL maakt en die de monturen een artisanaal karakter geven.

Om een echte KBL zonnebril te maken werd er geen enkel compromis gemaakt. CR39 is het minimum, maar nylon krijgt de voorkeur. Daardoor bieden de glazen zowel qua kleurweergave en duurzaamheid een bijzonder comfort. Het hoogste gamma van KBL voorziet in minerale glazen van Barberini (Italië) of Inui (Japan) die excelleren in kwaliteit. In elk geval is een anti-reflectie behandeling gegarandeerd. Een montuur van KBL is herkenbaar uit de duizend, het signatuur van de empire state building , inscripties op de pads, alle oog voor detail en kwaliteit.

Distributie: BENELUX

Catalogus: Klik hier